2009. március 4., szerda

Üdvözöljük látogatóinkat!

Új blogot indítunk most Mezgé portál néven, mely talán folytatása lehet az egyik kolléganőnk szerkesztésében tavaly kiadott, mindössze 2 számot megért Suliújságnak.
Nem akarunk konkurálni a Mezgé honlapjával. Ez a blog nem hivatalos olyan értelemben, hogy nem talál itt igazgatói köszöntőt, iskolai dokumentumokat, beiskolázási, pályaválasztási tájékoztatót, és egyéb "száraz" témát az olvasó. Sokkal inkább aktuálisak, színesek és érdekesek szeretnénk lenni. Megmutatni, hogy a Mezgé diákjai is ugyanolyan diákok, mint bármelyik másik iskoláé. Hogy vannak nagyszerű tanáraink, országos versenyeredményeink, nyertes pályázataink, sikeres érettségi és szakmai vizsgáink. Nálunk is működik a DÖK, vannak diáknapjaink, rendezvényeink. Egyszóval: ez az intézmény iskola!!!
Olyan értelemben sem "hivatalos" a lap, hogy csak az iskolavezetés által engedélyezett információk kerülhetnek napvilágra. Elegünk van a titkolózásból, a csúsztatásokból és a fals információkból! A titkok feloldására, a fojtogató légkör enyhítésére is szolgál ez a blog, ahol végre érvényre juthat a szólásszabadság.
Az Interneten megjelent, Gervain Mihály lemondásáról szóló cikk hozzászólásai mutattak rá, hogy az emberek alig várják, hogy a Mezgé ügyeiről eszmét cserélhessenek, hogy a bennük felhalmozódott feszültséget kiírhassák magukból.
Diktatórikus rendszerekben sajnos nem működnek a demokrácia intézményei. A demokrácia azonban azt is jelenti, hogy kulturáltan vitatjuk meg a dolgainkat. Kérünk mindenkit, aki hozzászól valamelyik témához, higgadt hangnemben és választékos stílusban tegye azt. Cenzúrázni nem áll szándékunkban, de a durva, alpári és trágár megnyilvánulásokat töröljük.
Arra kérünk minden kollégát és diákot, hogy számoljon be az ő területén történt vagy tudomására jutott eseményekről, ünnepségről, versenyről. Munkánkat segítsék cikkekkel és fényképekkel, melyeket a varga_karesz@citromail.hu e-mail címre küldjék, hogy a beérkezett anyagokat a szerkesztők feltehessék a blogra.
Munkátokat előre is megköszönve kívánom, hogy élvezetes és fiatalos újságot állítsunk össze.
A szerkesztők

Fotó: Kruzslicz Zsolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése