2009. április 22., szerda

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Mezgében

Sok év után ismét lehetőséget kapott iskolánk, hogy országos tanulmányi versenyt rendezhessünk. 2009. április 1. és 3. között a Műszaki Oktatási Egyesület támogatásával került sor a 43. Országos Műszaki Tanulmányi Versenyre gépészet és elektronika szakcsoportokban.
A verseny selejtezőjében Magyarország műszaki szakközépiskoláinak több száz diákja vett részt. A magas színvonalú versenyen csak négyesnél jobb tanulmányi átlagú tanulók indulhattak.
A döntőbe 22 középiskola 68 tanulója jutott be, az első helyezést 90 % fölötti eredménnyel lehetett elérni. A gépésztechnikus tanulók Európai Uniós AUTOCAD bizonyítványt kaptak.

Iskolánkból Kopanyicza Zoltán, Szemenyei Márk és Szerencsés Gábor 12/1-2 osztályos gépész tanulók jutottak be a döntőbe.


A verseny és a kapcsolódó kulturális programok rendezési és szervezési feladataiban tevékenyen részt vettek az iskola szakmai és a humán tantárgyi munkaközösség tagjai, valamint a programszervező pedagógus.
A vendégek ellátásáról a szakközépiskolai részről a 9/1-2 és 9/3-as osztály tanulói, a szakiskola részéről pedig a falusi vendéglátó szakon tanuló diákok és szakmai tanáraik gondoskodtak.
Köszönjük a közreműködést a békéscsabai Gép- és Számítástechnikai Szakközépiskolának és a Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskolának.
A rendezvény jó hangulatban, baráti légkörben telt el. A résztvevő tanárok és diákok, a versenybizottság tagjai megelégedettségüket fejezték ki.

Külön megtiszteltetés volt, hogy Dr. Murányi Pál a MOE elnöke, Orosháza díszpolgára is megjelent ezen a rangos versenyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése