2009. június 25., csütörtök

Tanévzáró ünnepély

Iskolánkban 2009. június 17-én zajlott a 2008/2009-es tanév ünnepélyes zárása. Kovács Zsuzsa megbízott igazgatónő beszéde olvasható az alábbiakban.

Szeretettel köszöntöm a tanévzáró ünnepségünkön megjelent munkatársaimat és az iskola tanulóit.
Utolsó rendezvényünkkel, a 2009. június 12-én megrendezett Német Imre emléknappal befejeződött a tanítás a 2008/2009. tanévben. Nem eseménytelen, nem könnyű tanév van mögöttünk. Az ezredfordulót követően a Kossuth Lajos Szakközépiskola már egyszer átalakult. 2001-től a szakközépiskola és a szakiskola egyesítésével bővült oktatási, képzési profilja, növekedett a tanulók létszáma. Ettől kezdve lett Kossuth Lajos Közoktatási Intézmény az elnevezése. Az egyesítéssel új lehetőségek nyíltak a tanulók előtt. Az eltelt évek bizonyították a döntés helyességét.
2009. július1-től a fenntartói váltás ismét változást indít el. A fenntartó a Békés Megye Önkormányzat lesz, az iskola pedig a Harrucken János Közoktatási Intézménybe integrálódik Az átalakulás várakozást, kíváncsiságot vált ki tanárból, diákból egyaránt. A meglévő hagyományainkat, értékeinket szeretnénk megőrizni, de a megújulásra is készen kell állnunk. A 2008/2009-es tanév befejeztével lezárunk egy korszakot. Legfontosabb céljainkat elértük, végzős tanítványaink ezekben a napokban kezdték meg a vizsgákat, a többiek pedig hamarosan kézbe kapják a bizonyítványaikat. Számukra már megkezdődött a nyári szünet is. Tantestületünk még végzi az év végi teendőket, az év végi értekezletre még ezután kerül sor. Mielőtt elbúcsúzunk, vegyük számba eredményeinket.
Néhány adattal szeretnék szolgálni. Ebben az évben 29 osztályunk volt , 681 tanulót osztályoztunk. A sikertelen évet záró diákok száma nem túl nagy, azonban elkeserítő, hogy vannak köztük olyanok, akik több tárgyból buktak. Számukra nem lesz igazán kellemes a nyári szünet, hiszen pótolniuk kell a hiányosságaikat, hogy sikeres javítóvizsgát tehessenek augusztusban.

Jó eredményekről is beszámolhatunk. Vannak diákjaink, akikre büszkék lehetünk.
A városi pedagógus nap alkalmából rendezett ünnepségre iskolánk 4 tanulója kapott meghívást és részesült önkormányzati jutalomban:
Magyar Attila 12/B osztályos tanuló a szakmai versenyen elért eredményéért,
Sipos Alexandra és Hemző Nikolett 13.A osztályos tanulók kitűnő szalmai eredményeikért.
Árvai Anikó 11/3a osztályos tanuló pedig 10 napos montenegrói nyaraláson vehet részt közösségi munkájáért, az iskolai rendezvényeken való szerepvállalásaiért.
Ezúton is gratulálunk nekik.

Minden évben sor kerül az Év tanulója cím átadására. Ebben a tanévben Magyar Attila 12/B osztályos tanuló a jutalmazott. A címet szorgalmas munkájával, jó tanulmányi eredményével, a Szakma Kiváló tanulója versenyen elért 5. helyezésével érdemelte ki. A helyezéséért jeles szakmunkás bizonyítványt kapott mind elméletből, mind gyakorlatból. Gratulálunk neki, kérem, vegye át a jutalmat.

Az osztályfőnökök javaslatára a tantestület a következő tanulókat részesíti könyvjutalomban. Kérem, jöjjenek ki és vegyék át a könyvutalványokat.
Mórocz Győző 11/2-4 kiemelkedő közösségi munkájáért
Kunos Nikolett 11/A kitűnő tanulmányi munkájáért
Beréti Andrea 11/D kitűnő tanulmányi munka
Német Andrea 11/D kitűnő tanulmányi munka
Földesi Renáta 12/A kitűnő tanulmányi munka
Kárai Brigitta 12/A kitűnő tanulmányi munka
Almási Györgyi 10/1 közösségi munka
Kovács Tímea 9/2 közösségi munka
Sramkó Sándor 12/C kimagasló gyakorlati munka
Lengyel istván 11/E jó tanulmányi eredmény
Debreczeni Csaba 11/B tanulmányi munka
Polyák Nikolett 11/A tanulmányi munka
Bagi Attila 11/2- 4 közösségi munka
Zubor Noémi 10/1 biológia tantárgyi munka
Dékány Rózsa 9/B közösségi munka
Farkas Adrienn 9/1 közösségi munka
Mag Katalin 10/3 jó tanulmányi eredmény

Tanulmányi munkájukért illetve közösségi munkájukért nevelőtestületi dicséretet és oklevelet kapnak a következő tanulók, nekik az okleveleket a bizonyítvánnyal együtt az osztályfőnökök adják át.
Nevek:
Józsa Bernadett 10/b
Ravasz Zoltán 10/b
Valaczkai György 10/b
Liszkai Zoltán 11/a
Bodré Pál 11/b
Urszuly Gergő 11/b
Zahorecz Judit 11/d
Dupsi Nóra 11/d
Komádi Szilvia 11/d
Lengyel Dávid 11/e
Czene Zoltán 11/e
Laki Anita 12/3
Rác Klaudia 12/3
Botyánszki Gabriella 12/3
Szabó Roland 12/3
Kovács Nóra 10/a
Györgyi Mária 10/a
Mócz Gergő 11/3a
Hugyecz Róbert 9/c
Priskin János 9/c
Gratulálunk minden jutalmazottnak.

Befejezésül kívánok mindenkinek jó pihenést, kikapcsolódást, kellemes időtöltést. Használjátok ki jól a nyári szünetet és vigyázzatok magatokra.
A 2008/2009-es tanévet ezennel lezárom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése