2009. július 5., vasárnap

Csatlakozás a Harruckern János Közoktatási Intézményhez






























2009. július 1-én hivatalosan is átadták a Kossuth Lajos Közoktatási Intézményt a megyei fenntartású Harruckern János Közoktatási Intézménynek.
Ezen a napon Zámbó András, a gyulai székhelyű intézmény igazgatója tájékoztatót tartott az iskola pedagógusainak.
Elmondta, hogy elsősorban a tavaly bezárt kollégium felújítására kerül sor. A földszintet és az első emeleti részt teljesen felújítják, korszerűsítik a fűtést, kicserélik a nyílászárókat, új bútorokkal szerelik fel a szobákat.
A földszinten tankonyhát alakítanak ki, mely melegítőkonyhaként a kollégisták és a menzások étkeztetésére is alkalmas lesz. Az ebédlőbe új padlózat kerül, a meglévő falburkolatot pedig lecsiszolják, újralakkozzák. A berendezést is kicserélik, a régi asztalok és műanyag székek helyett esztétikusabb bútorokkal rendezik be.
A jelenleg itt működő könyvtár helyiségét kibővítik, a szakközép- és szakiskolában tanítóknak ebből alakítanak ki közös tanárit. Az iskolavezetés is ebben az épületben kap majd helyet.
Az egykori mezőgazdasági szakközépiskola város felé néző részén még a nyár folyamán kicserélik az ablakokat, lefestik a homlokzatot, majd ősszel az udvarra néző ablakokra kerül sor. Az épület által közrezárt díszudvart térburkolóval varázsolják újjá.

Az iskola úgynevezett telephelyként működik tovább, a telephely vezetőjévé pedig az eddigi önkormányzati megbízottat, Czeglédiné Szappanos Anitát nevezték ki.

A tantestület tagjai kérdéseket tehettek fel az elhangzottakkal, valamint az iskolai életet szabályozó dokumentumokkal kapcsolatban. A válaszokat Zámbó András mellett Mikulán Róbert igazgatóhelyettestől kapták meg. Ezután szavaztak a dokumentumok elfogadásáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése